31.8.05

Return on Networking (RON)

Bij mijn zoon op school zeggen ze tot irritatie toe: samen delen, samen spelen. Wat mij betreft geldt dit ook voor netwerken. Waarom? Netwerken is niet meer dan ondernemen, het is investeren in de veronderstelling dat in de toekomst de baten hoger zullen zijn dan de kosten. Dus in plaats van Return on Investment, Return on Networking. RON. Hmmm, dat bekt niet lekker.

Maar goed, het punt is dit: netwerken is investeren in anderen met het doel rendement te halen. En die investering bestaat, zoals ik dat zie, uit een van twee resources: kennis of kennissen. Kennis betreft het adviseren van en luisteren naar mensen, het delen van een boek of site, of iemand wijzen op de mogelijkheid bepaalde soort kennis in te schakelen om een probleem op te lossen. Mensen helpen dus zonder daar een tegenprestatie voor te vragen.

Met kennissen bedoel ik dat je anderen laat delen in je eigen netwerk. Altijd tricky, want je investeert daarmee het vertrouwen dat anderen in jou hebben. Wat als mensen niet goed omgaan met jouw bekende, als die bekende iets doet maar die ander daar niet goed op reageeert? Dan straalt dat af op jou. Omgekeerd, als iemand de moeite neemt je voor te stellen aan een ander, doe daar wat mee en geef na afloop even feedback over hoe het ging. Vertrouwen is een schaarser goed dan tijd en geld.

Alleen je kaartje weggeven op een borrel is geen netwerken, dat is verspilling van je tijd (en die van de ander). Netwerken is zoeken naar RON, wetende dat veel van je netwerkcontacten geen rendement zullen behalen. Dat is pech hebben. Wat dat betreft is netwerken net een beetje als Venture Capital: je investeert in 10 bedrijven, wetende dat er 9 keihard zullen falen en dat er 1, misschien, het goed zal doen. Maar ja, dat weet je nooit van te voren.

1 Comments:

At 20:39, Anonymous Anonymous said...

http://www.You4Dating.com 100% Free Dating website!

1.Our Website - is a great way to find new friends or partners, for fun, dating and long term relationships. Meeting and socializing with people is both fun and safe.

2.Common sense precautions should be taken however when arranging to meet anyone face to face for the first time.

3.You4Dating Free Online Dating ,You4Dating is a Free 100% Dating Site, There are No Charges ever. We allow You to Restrict who can Contact You, and Remove those unfit to Date.

4. You4Dating is Responsible for Creating Relationships per Year proving it is possible to Find Love Online. It will Quickly become a Leader in the Internet Dating Industry because of its Advanced Features and matching Systems,and most of all,Because is a 100% Free-There are No Charges Ever.

5. You4Dating is an International Dating Website Serving Single Men and Single Women Worldwide. Whether you're seeking Muslim,Christian,Catholic, Singles Jewish ,Senor Dating,Black Dating, or Asian Dating,You4Dating is a Right Place for Members to Browse through, and Potentially Find a Date.
Meet more than 100000 Registred Users

6. Multy Language Dating Site.

http://www.You4Dating.com

 

Post a Comment

<< Home