29.4.06

Je netwerk als het beste hulpmiddel om je doelen te bereiken

“De persoon die me het best kan helpen om mijn doel te bereiken, slaapt al jaren naast me!" was de opmerking van Joris van Rooy (Sales Manager Northern Europe, Nike) in één van mijn “Smart Networking” workshops.

Zijn opmerking mag jou verbazen, maar mij niet. Wanneer we denken aan iemand om ons te helpen om een probleem op te lossen of een doel te bereiken, zijn we geneigd steeds aan dezelfde mensen te denken. Aan diegenen die we als "wijs" beschouwen. Ze hebben ons in het verleden geholpen op één gebied en daarna op een tweede. En plotseling werden ze de all-round experten.

Aan de andere kant is er het gevaar van enkel in termen van specialisten te denken. We zien hen als een specialist in één domein, maar hebben nooit moeite gedaan om andere specialiteiten of interesses te ontdekken.

En de meeste gemaakte "fout", in beide gevallen, is dat we enkel kijken naar welke toegevoegde waarde deze mensen persoonlijk kunnen hebben. We zijn geneigd te vergeten dat zij ook een netwerk hebben van interessante, competente en inspirerende mensen. En dat is wat er met Joris was gebeurd. Hij was vergeten dat zijn vrouw mensen kende die hem konden helpen zijn doel te bereiken.

Wat is jouw situatie? Maak jij dezelfde "fout"?

Have a great networking day!

Jan

PS: dit is een uittreksel uit mijn (Engelstalig) netwerking boek "Let's Connect!". Ontdek alles over dit boek en de 31 firma's die iets extra aanbieden: www.letsconnect.be Vergeet niet je GRATIS "light" versie aan te vragen !

2 Comments:

At 12:16, Blogger Resourcerer said...

Helemaal mee eens! Een deel van je verhaal zit in de opkomende trend "the Rise of the Amateur" . Tijdens lezingen vertel ik mensen vaak, dat je nog zo'n briljante natuurkundige kunt zijn, maar dat voor sommige mensen het feit dat je de buurman van bijvoorbeeld Linda de Mol bent, je veel meer zou kunnen opleveren. Toegang tot, en kleine weetjes zijn vaak meer waard dan je je beseft. Tim Sanders heeft daar veel moois over geschreven in zijn boek "Love is the killer app" . " Learn as much as you can, as quick as you can, and share your knowledge aggresively"

 
At 10:46, Blogger Annedien Hoen said...

Leuk, nog meer cadeautjes! :-)

 

Post a Comment

<< Home