1.10.06

Het verband tussen outsourcing en netwerken

Een trend die we de voorbije jaren hebben gezien is dat meer en meer bedrijven en organisaties zich nóg meer op hun “core business” richten. Dit betekent dat ze taken die ze minder belangrijk vinden, uitbesteden aan andere bedrijven. Het is begonnen met het outsourcen van het onderhoud van gebouwen. Daarna kwam het keukenpersoneel aan de beurt. Vervolgens werd er in de jaren 90 een beroep gedaan op enorme groepen tijdelijke IT-krachten.

Wat betekent dit als we naar de toekomst kijken? Deze trend van outsourcing en tijdelijke of flexibele overeenkomsten zal enkel nog toenemen. Dit betekent o.a. dat een groot aantal werknemers zal gevraagd worden om een bedrijf te verlaten om daarna door datzelfde bedrijf terug ingehuurd te worden als zelfstandige.

Dit heeft als gevolg dat de vaardigheden om te netwerken belangrijker zullen worden voor alle partijen.

De redenen zijn:

- De nieuwe zelfstandigen zullen een netwerk moeten hebben om op terug te kunnen vallen aangezien het bedrijf voor hen geen loon- en andere administratie meer zal doen. Ook andere taken zoals financiering, verzekeringen en juridische bijstand zullen de zelfstandigen moeten uitgebesteden wegens de toenemende complexiteit van wet- en regelgeving. Ze zullen ook moeten beslissen of ze al hun eieren in één mand blijven leggen (de vroegere werkgever) of op zoek gaan naar andere klanten.

- Diegenen die in de bedrijven achterblijven, worden ook voor een nieuwe situatie geplaatst: ze zullen moeten samenwerken met deze nieuwe zelfstandigen, eventueel vervangers voor de aan hen uitbestede taken (in een continue stand-by modus) voorzien en andere samenwerkingsvormen uitdenken. Ook voor hen is het dus belangrijk om de juiste vaardigheden, (netwerking) mentaliteit en het juiste netwerk te hebben.

Hoe vind je nu de “beste partijen” voor deze andere vorm van samenwerken? Vaak hebben we het moeilijk om hulp te vragen. Dit stappenplan kan je daarbij helpen:

1. Localiseer de beste mensen in je network om je te helpen om je doel te bereiken (in dit geval goede partners vinden). Aangezien je deze mensen al kent, is dit relatief “veilig”. Je hoeft dus niet te ver uit je comfort zone te treden. Dit zal je vertrouwen geven in het proces van het contacteren van deze “beste mensen”.
2. Vraag je zelf vervolgens af “is deze persoon werkelijk de best geplaatste persoon om me te helpen?” Tijdens het proces van het vinden van de juiste personen, zal je meer inzicht krijgen in wie écht de best geplaatste is. Misschien realiseer je je dat iemand anders uit je network je beter kan helpen dan je huidige “nummer één”.
3. Wanneer je je comfortabel voelt bij het contacteren van de “beste mensen” van je bestaande network, wordt het tijd om buiten je network te gaan kijken. Vraag jezelf af “Wie is de beste persoon in mijn gebied, sector, industrie,…?” Het zou tijd kunnen zijn voor de volgende expert om tot jouw netwerk toe te treden.
4. Herhaal stappen 2 en 3 voor de rest van je leven.

Succes !

Jan

PS: de vermelde strategie kan je altijd toepassen als je naar iets of iemand op zoek bent, ook in je privé-leven.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home