22.10.06

Waar netwerken?

Laatst ontmoette ik een man op een netwerk evenement die me vroeg naar welke netwerk evenementen hij het best kon gaan en hoeveel tijd hij moest besteden aan online netwerken.

Deze man was op zoek naar een 30 seconden antwoord waardoor zijn netwerk-leven zou veranderen. Ik moest hem ontgoochelen. Er bestaat immers niet zoiets als een "one-fits-all" antwoord op deze vraag.

Er zijn immers verschillende parameters die je best in het achterhoofd houdt zoals:
  • Wat zijn je doelen? Zowel professioneel als privĂ©.
  • Wie kan je helpen deze doelen te bereiken?
  • Waar kan je deze mensen treffen? Op welke evenementen komen ze? Maken ze gebruik van websites om te netwerken? Zo ja, welke?
  • Als je een netwerk evenement bijwoont, wees er dan ook bewust van dat jouw doel anders kan zijn dan dat van de andere deelnemers. Ik ken veel verkopers die op zoek gaan naar nieuwe klanten op congressen terwijl het merendeel van de aanwezigen daar is om iets te leren en ervaringen uit te wisselen. En dus niet "in the mood" zijn om een verkoopsgesprek te voeren.

Deze vragen zijn niet altijd even gemakkelijk om te beantwoorden. Maar het goede nieuws is dat je altijd een hulpbron hebt die je hier (gratis) bij kan helpen: je netwerk. Het enige dat je hoeft te doen is om hun hulp te vragen. Als ze voelen dat het een oprechte vraag is, zullen ze dit met plezier doen !

Succes !

Jan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home