12.9.05

Meer dan de som der delen

Het bewijs is geleverd: het geheel is meer dan de som der delen! Afgelopen weekend op het Natural Networking Festival is die energie op meer dan één manier te zien en te voelen geweest. Hoe?

De ingebrachte cases. Een zorgverzekeraar, een provincie, een gemeente, een hunnebedbouwer. Allen met een concrete vraag, waar in groepen van ca. 15 personen over gebrainstormd werd. Verschillende soorten brainstorms, op verschillende manieren gestructureerd / begeleid, maar altijd met dezelfde grondregels: slechte ideeën bestaan niet en 'ja maar' hoort er niet in thuis.

De workshops, actief exploreren en bezig zijn met nieuwe inzichten. Lezingen door inspirerende mensen.

Het eten rond het kampvuur, kokend kletsen, samen eten, praten, genieten en uitwisselen.

De meerwaarde van het netwerk: buiten je eigen sociale of zakelijke structuren treden, nieuwe of nieuwsoortige mensen ontmoeten en 'inpluggen op elkaars brein'. Op dit festival is optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige kennis bij mannen, vrouwen, jonger, ouder, creatief, websavvy, mensenmensen, coaches, trainers, inspirators, motivators, weters en verbinders. Een van de facilitators van dit weekend was het internet, daar is bijeengekomen, uitgewisseld, gecommuniceerd, georganiseerd, opgeroepen, geleerd, geregeld, geritseld, doorgestuurd en uitgenodigd en geïnformeerd.

Zo is er een soort 'meta-netwerk' bij elkaar geweest in Drenthe dit weekend, met veel kwaliteit.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home