1.10.05

Waarom vrouwen niet kunnen netwerken

"Ambitieuze vrouwen' hebben tal van clubs met als doel elkaar omhoog te helpen, maar als de maatschappij roept, deinzen ze terug. Macht is voor vrouwen minder aantrekkelijk dan voor mannen. En: vrouwen voelen zich te goed voor de politiek. Dat is zo'n slangenkuil."
Verder lezen...


Bron: Elsevier.nl


3 Comments:

At 22:33, Blogger Bas van de Haterd said...

Mooi stuk. Inderdaad merk ik het vaak. Mannen doen gewoon, vrouwen twijfelen nogal veel of ze het wel kunnen. Sommige mannen ook hoor, maar toch gaan ze er vaak eerder voor. Ik geloof persoonlijk ook niet in old boys netwerken, net zo min als 'girlznetwerken'.

Politiek weet ik niet of die 'slangenkuil' de reden is. Er zitten meer dingen achter. Zo stelde een goede vriendin van me recentelijk, toen ik zei "als je het zo veel beter weet, ga je toch mooi zelf de politiek in, mijn stem heb je".... "nee, mijn eerste verantwoordelijkheid ligt bij mijn gezin en het politieke klimaat is nu zo dat ik dat niet op het spel zet".

 
At 23:12, Anonymous martijn aslander said...

volgens mij moeten we mauk mulder hier nog eens op naslaan....


www.machtdossiers.nl

 
At 10:00, Blogger Rob said...

Of kunnen vrouwen beter netwerken.
Al jaren begeleid ik vrouwen (en mannen) bij het vinden van werk via netwerken. MIjn indruk is zeker niet dat vrouwen er slechter in zijn, eerder het tegendeel.
Wat is dit artikel, en in veel discussies, verwarrend werkt, is dat netwerken min of meer gelijk wordt gesteld met lid worden en participeren in allerlei clubjes.
Netwerken is ook dat, maar veel meer. Als het gaat om op een aangename manier persoonlijk contact te leggen met mensen in en buiten je netwerk, dan heb ik de stellige indruk dat vrouwen dat een stuk beter doen. Ze bereiken hun doel dan ook vaak makkelijker dan mannen, als is dat misschien minder ambitieus.

Rob van Eeden

 

Post a Comment

<< Home