14.12.05

Hoe leer je mensen kennen op LinkedIn?

LinkedIn is inmiddels een veelgebruikte tool voor professionals en ondernemers. Je blijft gemakkelijk in contact met mensen die je op events hebt ontmoet.

Wanneer je mensen beter wil leren kennen / netwerken, heeft LinkedIn daar niet de juiste tools voor. Het bevat geen kennis-deel-mogelijkheden als weblogs en forums zoals deze wel op OpenBC en Ecademy te vinden zijn.

Iemand die hier proactief mee aan de slag is gegaan, is Vincent Wright. Hij heeft inmiddels een vijftigtal groepen opgezet op Yahoogroups gebaseerd op locaties (Nederland, India, etc.) of interesse gebied (bloggen, sales, recruiting). Dit is allemaal voortgekomen uit het eerste forum dat Vincent opzette, het MyLinkedInPowerForum, wat immens snel groeide en inmiddels 2741 leden heeft.

Een LinkedIn discussie groep die door o.a. Carol Deckert is opgezet en uitstekend door haar gefaciliteerd wordt, is LinkedInPowerWomen. Inmiddels 204 leden wereldwijd, waar dagelijks goede discussies zijn. Voor mij is dit een bron van inspiratie, niet alleen op netwerk gebied, maar ook om lekker en gemotiveerd dagelijks weer aan de slag te gaan.

1 Comments:

At 13:42, Anonymous Jan Mulder said...

Dag Marieke en anderen,

Op LinkedIn kun je wel degelijk "zoeken" naar personen. Niet alleen door de specifieke zoekfuncties welke LI biedt. Maar vooral door een tool, genaamd LinkedIn Contact Manager, ontwikkeld door Arnnei Speisser. Neem hiervoor een kijkje op de Yahoo group: http://groups.yahoo.com/group/LICM/
Met de tool kun je ook je LI netwerk eenvoudig beheren. Ik heb er zeer goede ervaringen mee, zeker gezien de grootte van mij LI netwerk.

 

Post a Comment

<< Home