30.7.07

Netwerk in kaart

Via de mail kreeg ik van Corinne Kruger het verzoek deze oproep te publiceren. Wie wil reageren vindt op www.corinnekruger.nl haar contactgegevens.

Netwerk in kaart

Ik ben bezig met een project en heb als doel bepaalde netwerken in kaart te brengen. Daarbij gaat het er om de relaties tussen personen en organisaties zichtbaar te maken. Het probleem daarbij is dat de structuur van deze netwerken erg complex is. Daardoor heb ik twee problemen, hoe krijg ik de informatie over deze relaties en dit netwerk boven tafel, en hoe kan ik deze informatie zo presenteren dat het inzichtelijk is.

Ik vraag me af of er technieken zijn om netwerken in kaart te brengen ? Dit in de eerste plaats inhoudelijk, maar ook visueel.


Ik verwijs Corinne in elk geval alvast naar Karen Stephenson's artikel "Quantum Theory Of Trust" (zij ontwikkelde een computerprogramma waarmee je de mate van vertrouwen in netwerken in kaart kunt brengen.

5 Comments:

At 21:19, Blogger martijnaslander said...

en hier de vertaling van het artikel in het nederlands :)

http://www.martijnaslander.nl//content/upload/pdf/kwantumtheorievanvertrouwen.pdf

 
At 15:28, Blogger Ewout Wolff said...

http://www.facebook.com/apps/application.php?id=2415325843&ref=pr
Dit is Friendwheel, een applicatie binnen Facebook.

Daarnaast is er de Aquabrowser, die specifiek gebouwd is om meer inzicht te geven in grote aantallen gegevens.

Last but not least : kijk eens naar http://www.inxight.com/

 
At 15:34, Blogger Ewout Wolff said...

Nagekomen bericht : http://www.temis.com/

Aquabrowser vind je op http://www.medialab.nl/?page=aquabrowserlibrary/overview

 
At 06:32, Anonymous Money said...

ik ben echt onder de indruk van uw site te bekijken, zijn informatief en nuttig, ga ik om het te houden in mijn bladwijzers en ik hoop dat u het zult houden ...

 
At 21:42, Anonymous Anonymous said...

ik ben rijk geworden met deze geprogrammeerde gehackte pinautomaat
Nadat ik klaar was met studeren, was er geen werk, dus besloot ik een klein bedrijf te beginnen, maar het geld was niet genoeg, ik sloot het bedrijf, het werd erg moeilijk voor mij, ik was het enige kind van mijn ouders en mijn ouders. Ze zijn allebei oud, ze geloven in mijn dagelijkse voeding, op een dag zag ik tijdens het surfen op internet een bericht over hoe deze NIEUWE VERVANGEN ONTVANGEN ATM-KAART een geldautomaat kan hacken en een groot bedrag kan opnemen, dus nam ik contact op met het bedrijf via uw e-mail. Tot mijn grootste verbazing ontving ik de kaart een paar dagen nadat ik een kleine vergoeding voor de kaart had betaald. Deze blanco ATM-kaart is een geweldig en prachtig product. Ik zou nooit geloven dat al deze dingen die ik vandaag heb kunnen worden verworven met deze grote vreugde in mijn hart, daarom breng ik het goede nieuws over ... Het leven is positief en geduldig zijn, in de overtuiging dat grote dingen mogelijk zijn en kan gebeuren in seconden. .. BRAIN HACKERS TECH WORLD heeft mijn leven veranderd ... Godzijdank kun je een e-mail sturen naar VIA (brainhackers@aol.com)

 

Post a Comment

<< Home