18.6.07

Online netwerken, hoe gaat dat eigenlijk?

Op een Ecademy Twente avond in Hengelo ben ik in gesprek met John. John zoekt voor een contact in Engeland uit zijn IIB netwerk nog drie Boeings 747. Hij vraagt of ik kan helpen.

Ik post een help request op het forum van Ecademy Blackstar , een clubje in Engeland waar ik lid van ben.

Andy, een van de Blackstars, neemt contact op met Fabrizio and vraagt hem om contact met mij op te nemen. Ik weet daar niets van totdat ik enkele dagen later aan Fabrizio vraag hoe hij mij heeft gevonden.

Ik krijg een email van iemand die ik niet ken, een zekere Fabrizio, die zegt dat ie mij kan helpen met de Boeing speurtocht. I vraag hem hoe hij mij heeft gevonden, en Fabrizio zegt dat het via Andy is gekomen.

Vervolgens vraag ik aan Fabrizio waar hij mee bezig is, en Fabrizio zegt dat ie bezig is een private jet maatschappij op te richten, met vluchten van Manchester naar Milaan en andere steden in Europa. Morgen spreekt ie met een groep investeerders.

Ik vertel hem dat ik eerder die week een ontmoeting had met een andere investeerder, die overweegt een vliegmaatschappij in het zuiden van Spanje te kopen.

Fabrizio is geinteresseerd, en ik introduceer hen beide via skype. Inmiddels is er al een ontmoeting geweest tussen hen twee (hoorde ik via de investeerder)

Dan schiet mij nog iemand uit mijn netwerk te binnen. Rone heet ze. Ik herinner me dat ze private jet catering doet. Haar bedrijf zit in Parijs. Dus ik vraag aan Fabrizio of hij al gedacht heeft aan catering. Hij zegt ja in Milaan heeft hij al iemand maar in Parijs nog niet, en hij gaat toch echt ook Parijs aandoen met zijn jets.

Dus ik introduceer Rone bij Fabrizio, en later meldt ze mij terug dat ze superblij is om op de lijst van cateraars bij Fabrizio te staan.

Dan belt Christophe uit Paris. Hij is bezig de eerste XL (extra ordinary lives) event in Frankrijk op te zetten, en vraagt of ik hem kan helpen.

I vertel hem over Rone, en dat ik denk dat zij hem het beste kan helpen vanwege haar netwerk en ook omdat ze allebei in Parijs wonen.

Dus Christophe zoekt contact met Rone, hij mag mijn naam gebruiken als introductie. En twee dagen geleden krijg ik een opgetogen Christophe aan de lijn (skype chat) die zegt : "Ron how can i ever thank you? Rone has been such a wonderful help, i am so grateful and full of joy"

Ik ga nu nog Christophe's bericht doorsturen aan Rone, en haar feliciteren met de enorme bijdrage aan Christophe's avontuur - het zou best kunnen dat zij, net als ik, alleen maar een deur verder heeft geopend, soms zijn de kleinste dingen zo doorslaggevend, als netwerker kun je zoiets niet verzinnen, dat moet je meemaken.

Nu, dit was een van de "threads" die tekenend zijn voor hoe ik online netwerken beleef en mee "maak". Mijn plezier in het netwerken zelf , en dus mijn kwaliteiten daarin , vinden hun oorzaak in mijn diepste interesse in de passie van mensen, en om mensen te helpen die passie naar buiten te brengen.

Hartelijke groeten,
Ronald

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home