23.9.05

Netwerkspellen

Afgelopen dinsdag en woensdag was ik aanwezig op het Zakenfestival in Rotterdam. Geweldig om oude bekenden weer te zien. Leuk om met nieuwe mensen aan de praat te raken- ook al ben ik niet zo'n fanatiek figuur op zulke evenementen ;-)
Op een gegeven ogenblik hadden we een gezellig clubje mensen bij elkaar, druk aan de praat, om ons heen kijkend naar het aanwezige publiek. Uit het niets ontstond er een soort spel:

-"Wat zou die meneer doen voor werk?"
-"Nou, zo te zien aan zijn pak zonder stropdas niet iets in finance, maar misschien wel iets met consultancy."
-"Ik denk ICT, zo te zien aan zijn schoenen."

Eén van ons ging dan vervolgens naar de betreffende persoon toe om het te vragen, en de meeste mensen begonnen breed te grijnzen als bleek dat we dáárom zo druk aan het overleggen waren.
Een Surinaamse dame met roodgeverfd haar en trendy hoornen brilletje vonden we "typisch iemand voor iets met werving en selectie". (En dat klopte!)
Een lang heerschap met vlot pak "had eerst gebasketbald en was daarna iets met sales gaan doen." (En dat klopte!)
Een heer met glad achterovergekamd haar, Oger-pak (het oog van de kenner...) en Oger-schoenen had vast iets met vastgoed. (En dat klopte!)

Leent dit zich op de één of andere manier niet voor een leuke activiteit op netwerkmeetings? Is zoiets alleen leuk in het spontane en informele, of kan je het kanaliseren en uitbouwen?

2 Comments:

At 22:04, Blogger oomph: Sanne Roemen said...

Doet me denken aan een andere slimmerik die met een fototoestelletje op evenementen rondloopt, en dan foto's maakt van bezoekers en stands. Heeft hij een excuus om een praatje aan te knopen. Soms leidt dat alleen tot het mailen van het fotootje, soms tot een zinvol gesprek en een basis voor meer contact.

Wat je beschrijft werkt natuurlijk prima. Het is wel aardig om met een paar mensen op die manier de aandacht te trekken, dat je heel nadrukkelijk iemand bespreekt die dat dan ook ziet, dan is weer dat eerste stapje van contact gezet. Nog een reden om niet alleen naar dat soort dingen toe te gaan. Ik ben zelf niet zo thuis in mannenpakken eerlijk gezegd.

 
At 22:06, Blogger oomph: Sanne Roemen said...

Wacht even. Je kan natuurlijk wel dit opnemen in een training of workshop als techniek om 'het ijs te breken'. Misschien kan je het zelfs trainen? Waar kan ik me inschrijven?

 

Post a Comment

<< Home